Eräravintola Kymppi Koe paikalliset maut ja aito lappilainen tunnelma

Takkatulen loimu toivottaa sinut tervetulleeksi Rukan Salongilla sijaitsevaan Eräravintola Kymppiin. Meillä ruoka valmistetaan osittain ravintolan keskellä sijaitsevassa takassa ja tunnelma on kuin syvällä metsässä sijaitsevassa erämaakodassa.

  • Avoinna sopimuksen mukaan
  • Salongintie 18, 93830, Rukatunturi – Rukan Salonki Resort
  • Ota yhteyttä: +358 40 564 0937  |  sales@rukansalonki.fi

Kymppi tarjoaa maalaismaista, harmaan hirren eleganssia Rukan Salongin tyyliin. Ravintola on paikallisten makujen ja aidon lappilaisen tunnelman kokemus, jossa ruuanlaitto ja kotamökissä nuotion ympärille kokoontuminen ovat tärkeä osa aterian nauttimista.

Illalliset

Nuotion ympärillä vietetty ilta, hyvä seura ja maukas ruoka – mitä muuta voisit toivoa? Ruokafilosofiamme on juurtunut vahvasti pohjoiseen luontoon, suosimme kausiluontoisuutta ja paikallisia tuotteita. Villiruoka, puhtaan luonnon maut, tarjoillaan suurella intohimolla ja rakkaudella niiden alkuperää kohtaan.

Eräravintola Kymppi on pääsääntöisesti avoinna yksityisille ryhmille ja juhlille sopimuksen mukaan. Villiruokafondue, yksi tunnetuimmista menuistamme, on kuitenkin saatavilla valittuina päivinä (varattavissa netin kautta).

Villiruokafondue-illallinen

Fondue on klassinen ja hyvin tunnettu talviruoka, joka kokoaa ystävät ja perheen pöydän ääreen nauttimaan hyvästä ruuasta ja yhteisestä ajanvietosta. Kympissä fondue tarjoillaan perinteiseen tapaan paikallisten makujen sävyttämänä.

Alkukeitto on valmistettu Kuusamon Juuston, Suomen pohjoisimman juustotehtaan juustoista, ja sen päältä löytyy paikallisista vesistä pyydettyä kylmäsavulohta. Fondue vaatii korkeatasoista lihaa, jota voidaan syödä mediumina tai jopa medium miinuksena, joten poron- ja hirvenliha ovat täydellisiä tälle ruokalajille. Omassa bouillonissamme on paahdettu aromi. Lisäksi tuoreita ja pikkelöityjä vihanneksia, kuten olla pitää, sekä raikasta jogurttikastiketta ja puolukkamajoneesia. Ja leipämme – myös itsetehtyä ja villiyrittien maustamaa. Makujen sinfonia viimeistellään Lakka-Crème Brûléella.

Villiruokafondue-illallinen on saatavilla talvikaudella torstaisin. Talvikaudella 2021–2022 illalliselle on vain valikoituja päiviä saatavilla ja täytämme enintään 60 % ravintolan kapasiteetista. Illalliseen vaaditaan ennakkovaraus!!

Menu

 

Alkuruoka

Kahden juuston täyteläinen keitto, päällä kylmäsavulohta

Itsetehtyä leipää ja ruskistettua voita

 

pääruoka

Villiruokafondue: poron- ja hirvenlihaa, tuoreita ja pikkelöityjä vihanneksia, kastikkeita ja paistettua perunaa

 

jälkiruoka

Lakka-Crème Brûlée

 

Hinta: 65 € / aikuiset – 33 € / 4–11-vuotiaat lapset

 

Villiruokafondue on saatavilla kasvisversiona, mutta ei valitettavasti vegaanisena.

Hinta: 55 € / aikuiset – 28 € / 4–11-vuotiaat lapset

 

Vain ennakkovarauksen kautta tulleen ruoka-allergiat ja ruokavaliorajoitukset huomioidaan.

Mikäli haluatte nauttia illallisen vain ystävien kesken, yksityisvaraus minimissään 20 henkilön ryhmille on mahdollinen

Loimulohen juhlaa

Loimulohi on yksi suosituimmista ja perinteisimmistä ruokalajeista Pohjois-Suomessa. Lohifileet valmistetaan hitaasti nuotion ääressä ja kypsennyksen aikana kalaa maustetaan muutaman kerran suolalla sekä voidellaan sulatetulla voilla. Ruokalajin juju piilee siinä, milloin on oikea aika ottaa lohi pois nuotiolta ja tuo aika on, kun kala on täydellistä – kosteaa ja pinnasta hieman rapeaa.

Kapasiteetti: 50 istumapaikkaa (illalliskattaus)

Menu

 

Alkuruoka

Tattikeitto ja itsetehtyä leipää

pääruoka

Kympin loimulohta tarjoiltuna kermaviilikastikkeen kera

jälkiruoka

Kermassa haudutettua leipäjuustoa ja lakkahilloa

Kahvi / tee

 

Hinta: 65 € / aikuiset – 33 € / 4–11-vuotiaat lapset

 

Menut vaihtelevat vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan.

Illallinen on saatavilla vain minimissään 20 henkilön ryhmille. Ravintola on yksityisessä käytössä koko illan, ellei toisin sovita. Tätä illallista varten meillä ei ole avointen iltojen aikataulua.

Yksityistila tapaamisiin ja juhliin

Kymppi voidaan vuokrata myös yksityisjuhlia, kokouksia ja tapaamisia varten. Illallisten enimmäiskapasiteetti on 50 henkilöä, tapahtumille ja kokouksille hieman vähemmän riippuen pöytäkattauksesta ja siitä, tarvitaanko esteetön näköyhteys näytöille. Käytössäsi on kaksi isoa näyttöä ja huippuluokan äänijärjestelmä.

Kahvitauot, lounaat, cocktail-tunnit, illalliset – kaikki tämä on räätälöitävissä tapahtumasi mukaan. Talvikaudella 2021–2022 Kympin terassi toimii uskomattomana jääbaarina, jossa tarjoillaan kuumia ja kylmiä juomia illallisen aikana ja sen jälkeen. Illallisen jälkeen voimme järjestää sinulle revontulikiertueen lämmitetyissä Aurora-vainuissa.

Ota yhteyttä

Oletko valmis ihanaan illalliseen? Valitse kahdesta vaihtehdosta ja nauti. Muista mainita mahdollisista allergioistasi ja muista toiveista.

Sijainti ja saapuminen

Sijainti Rukan Salongissa tarjoaa Kympin läheisyydestä korkeatasoisen lomamajoituksen, luontopolkuja ja lukuisia aktiviteetteja, joiden pariin pääsee heti ulko-ovelta. Voit saapua Kympin kutsuvaan tunnelmaan lentokentältä moottorikelkoilla, linja-autolla tai paikallisella Rukan hiihtobussilla.

 

Tiedustelut ja varaukset:

   sales@rukansalonki.fi        +358 40 564 0937